Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrósbukta torta recept

Túrósbukta torta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 marék cukor
    • csipet só
    • 3 dkg élesztő
    • 10 dkg vaj
    • 1 teáskanál olaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 25 dkg félzsíros túró
    • 4 evőkanál cukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 marék mazsola
    • 3 evőkanál búzadara

    Kenéshez:

    • 1 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál víz
    • szóráshoz 1 evőkanál vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    A felfuttatott élesztős tejbe beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, csipet sót és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha már összeállt a tészta, akkor az olvasztott vaj és olaj keverékét apránként beledolgozzuk.

    Addig dagasztjuk a tésztát, amíg elkezd hólyagosodni és elválik az edény falától és a kezünktől.

    A tészta tetejét enyhén meglisztezzük, letakarjuk konyharuhával kb 30 percig meleg helyen kelesztjük.

    Amíg kel tészta, addig elkészítjük a túrót tölteléket. A túrót villával összetörjük. Beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a tojásokat, a csipet sót, a búzadarát, a mazsolát és az egészet jól összekeverjük.

    Ha megkelt tészta, akkor lisztezett deszkára borítjuk és kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy tejes bögrével kiszaggatjuk vagy négyzeteket vágunk belőle. A tészta közepébe teszünk egy púpos teáskanál tölteléket, majd a tésztát összecsípjük és gombócot formálunk belőle.

    Egy 26 cm-es tortaformát kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral és sorban belerakjuk a megtöltött buktákat. A tetejét lekenjük felvert tojással és 30 percig újra kelesztjük.

    A sütött 180 fokra előmelegítjük. Ha megkelt a bukta torta, akkor újra lekenjük tojással és betoljuk a sütőbe. Kb 35 percig sütjük vagy amíg szép piros nem lesz.

    Még forrón cukros vízzel lekenjük, hogy szép fényes legyen.

    A tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk még langyosan.

    Tipp:

    A jó keltészta titka a kelesztés!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá