Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítése:
A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A felfuttatott élesztős tejbe beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, csipet sót és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha már összeállt a tészta, akkor az olvasztott vaj és olaj keverékét apránként beledolgozzuk.
Addig dagasztjuk a tésztát, amíg elkezd hólyagosodni és elválik az edény falától és a kezünktől.
A tészta tetejét enyhén meglisztezzük, letakarjuk konyharuhával kb 30 percig meleg helyen kelesztjük.
Amíg kel tészta, addig elkészítjük a túrót tölteléket. A túrót villával összetörjük. Beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a tojásokat, a csipet sót, a búzadarát, a mazsolát és az egészet jól összekeverjük.
Ha megkelt tészta, akkor lisztezett deszkára borítjuk és kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy tejes bögrével kiszaggatjuk vagy négyzeteket vágunk belőle. A tészta közepébe teszünk egy púpos teáskanál tölteléket, majd a tésztát összecsípjük és gombócot formálunk belőle.
Egy 26 cm-es tortaformát kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral és sorban belerakjuk a megtöltött buktákat. A tetejét lekenjük felvert tojással és 30 percig újra kelesztjük.
A sütött 180 fokra előmelegítjük. Ha megkelt a bukta torta, akkor újra lekenjük tojással és betoljuk a sütőbe. Kb 35 percig sütjük vagy amíg szép piros nem lesz.
Még forrón cukros vízzel lekenjük, hogy szép fényes legyen.
A tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk még langyosan.
A jó keltészta titka a kelesztés!