Túrós táska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt átszitálva
- 10 dkg vaj megolvasztva
- 8 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg élesztő
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2,5-3 dl tej
- csipetnyi só
- 1 citrom reszelt héja
Túrós töltelék:
- 50 dkg túró
- 3 evőkanál búzadara
- 10 dkg cukor
- 5 dkg puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint mazsola
Tetejére:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál tejföl
Elkészítése:
Az élesztőt futtassuk fel 1 dl kézmeleg tejben, amihez adjunk egy teáskanál cukrot is.
Amíg ez élesztő dolgozik, addig szitáljuk tálba a lisztet, majd tegyük hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, sót, a puha vajat, tojássárgákat és végül az élesztőt. A tejet fokozatosan adagolva, kezdjük el dagasztani a tésztát. Lágy, fényes, hólyagokkal teli tésztát dagasszunk, ami a kezünkről leválik.
Meleg helyre téve, tiszta konyharuhával letakarva, kelesszük a duplájára.
Közben készítsük el a tölteléket, amihez a túrót nyomkodjuk át egy szitán, majd tegyük bele a tojások sárgáját és a többi hozzávalóval keverjük jól ki. A habbá vert tojásfehérjét a végén forgassuk bele a töltelékbe.
Borítsuk lisztezett felületre a megkelt tésztát. Nyújtsuk 4-5 mm vastagságúra, majd szeleteljük, 10*10 centiméteres darabokra.
A négyzetek közepére halmozzunk bő egy evőkanál tölteléket, majd a tészta négy sarkát, hajtsuk egymásra és csípjük össze.
Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük, kis távolságot hagyva a táskák között, majd meleg helyen kelesszük még 30 percig.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A süteményeket megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével és nagyjából 15 perc alatt, készre sütjük.