Túrós-sárgabarackos kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 60 ml olaj
- 100 ml tej
- 30 dkg rétesliszt
- 2 ek kakaópor
- 12 g sütőpor
- só
Töltelék:
- 50 dkg túró (rögös)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- ízlés szerint cukor
- 20 gramm vaníliás cukor
- 4 ek habtejszín
- 37 g vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 kisebb citrom reszelt héja és leve
- 7 db felezett sárgabarack (konzerv)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, majd mikor már kemény, akkor egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A masszába csorgatjuk az olajat, tejet és közben folyamatosan keverjük és végül hozzáöntjük, beleforgatjuk az összekevert száraz hozzávalókat.
A töltelékez az összes hozzávalót összekeverjük. A barackokat lecsepegtetjük.
Egy 25 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk vagy zsírozunk, majd rétesliszttel megszórjuk. A massza felét egyenletesen elosztjuk benne, majd ráhalmozzuk a tölteléket, melyre sorban ráfektetjük a sárgabarackot, majd a tészta másik felével bevonjuk.
Előmelegített sütőben, 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc).
A megsült kuglófot teljesen kihűtjük, majd a formából kifordítjuk és porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »