Túrós-sárgabarackos kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 60 ml olaj
- 100 ml tej
- 30 dkg rétesliszt
- 2 ek kakaópor
- 12 g sütőpor
- só
Töltelék:
- 50 dkg túró (rögös)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- ízlés szerint cukor
- 20 gramm vaníliás cukor
- 4 ek habtejszín
- 37 g vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 kisebb citrom reszelt héja és leve
- 7 db felezett sárgabarack (konzerv)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, majd mikor már kemény, akkor egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A masszába csorgatjuk az olajat, tejet és közben folyamatosan keverjük és végül hozzáöntjük, beleforgatjuk az összekevert száraz hozzávalókat.
A töltelékez az összes hozzávalót összekeverjük. A barackokat lecsepegtetjük.
Egy 25 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk vagy zsírozunk, majd rétesliszttel megszórjuk. A massza felét egyenletesen elosztjuk benne, majd ráhalmozzuk a tölteléket, melyre sorban ráfektetjük a sárgabarackot, majd a tészta másik felével bevonjuk.
Előmelegített sütőben, 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc).
A megsült kuglófot teljesen kihűtjük, majd a formából kifordítjuk és porcukorral megszórva kínáljuk.