Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós-sárgabarackos kuglóf recept

Túrós-sárgabarackos kuglóf
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg kristálycukor
    • 60 ml olaj
    • 100 ml tej
    • 30 dkg rétesliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 12 g sütőpor

    Töltelék:

    • 50 dkg túró (rögös)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • ízlés szerint cukor
    • 20 gramm vaníliás cukor
    • 4 ek habtejszín
    • 37 g vaníliás pudingpor (főzős)
    • 1 kisebb citrom reszelt héja és leve
    • 7 db felezett sárgabarack (konzerv)

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, majd mikor már kemény, akkor egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A masszába csorgatjuk az olajat, tejet és közben folyamatosan keverjük és végül hozzáöntjük, beleforgatjuk az összekevert száraz hozzávalókat.

    A töltelékez az összes hozzávalót összekeverjük. A barackokat lecsepegtetjük.

    Egy 25 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk vagy zsírozunk, majd rétesliszttel megszórjuk. A massza felét egyenletesen elosztjuk benne, majd ráhalmozzuk a tölteléket, melyre sorban ráfektetjük a sárgabarackot, majd a tészta másik felével bevonjuk.

    Előmelegített sütőben, 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc).

    A megsült kuglófot teljesen kihűtjük, majd a formából kifordítjuk és porcukorral megszórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá