Túrós-sárgabarackos kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 60 ml olaj
- 100 ml tej
- 30 dkg rétesliszt
- 2 ek kakaópor
- 12 g sütőpor
- só
Töltelék:
- 50 dkg túró (rögös)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- ízlés szerint cukor
- 20 gramm vaníliás cukor
- 4 ek habtejszín
- 37 g vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 kisebb citrom reszelt héja és leve
- 7 db felezett sárgabarack (konzerv)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, majd mikor már kemény, akkor egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A masszába csorgatjuk az olajat, tejet és közben folyamatosan keverjük és végül hozzáöntjük, beleforgatjuk az összekevert száraz hozzávalókat.
A töltelékez az összes hozzávalót összekeverjük. A barackokat lecsepegtetjük.
Egy 25 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk vagy zsírozunk, majd rétesliszttel megszórjuk. A massza felét egyenletesen elosztjuk benne, majd ráhalmozzuk a tölteléket, melyre sorban ráfektetjük a sárgabarackot, majd a tészta másik felével bevonjuk.
Előmelegített sütőben, 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc).
A megsült kuglófot teljesen kihűtjük, majd a formából kifordítjuk és porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »