Túrós-sárgabarackos kuglóf

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Túrós-sárgabarackos kuglóf

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 egész tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 60 ml olaj
  • 100 ml tej
  • 30 dkg rétesliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 12 g sütőpor

Töltelék:

  • 50 dkg túró (rögös)
  • 1 tojássárgája
  • ízlés szerint cukor
  • 20 gramm vaníliás cukor
  • 4 ek habtejszín
  • 37 g vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 kisebb citrom reszelt héja és leve
  • 7 db felezett sárgabarack (konzerv)

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, majd mikor már kemény, akkor egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A masszába csorgatjuk az olajat, tejet és közben folyamatosan keverjük és végül hozzáöntjük, beleforgatjuk az összekevert száraz hozzávalókat.

A töltelékez az összes hozzávalót összekeverjük. A barackokat lecsepegtetjük.

Egy 25 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk vagy zsírozunk, majd rétesliszttel megszórjuk. A massza felét egyenletesen elosztjuk benne, majd ráhalmozzuk a tölteléket, melyre sorban ráfektetjük a sárgabarackot, majd a tészta másik felével bevonjuk.

Előmelegített sütőben, 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc).

A megsült kuglófot teljesen kihűtjük, majd a formából kifordítjuk és porcukorral megszórva kínáljuk.