Túrós kelt rétes recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit keverjük jól össze.
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A megkelt élesztővel és a többi hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk és két részre osztjuk.
Langyos zsírral megkenjük és letakarva pihentetjük fél órát.
Utána vékonyra nyújtsuk ki, locsoljuk meg egyenletesen langyos zsírral és pár kanál tejföllel, majd szórjuk meg a töltelékkel lehet és csavarjuk fel.
Tetejét langyos zsírral kenjük le és kelesszük még fél órát.
180 fokra melegített sütőben sütjük kb 30 perc alatt. Langyosra hűlve szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









