Túrós kelt rétes recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit keverjük jól össze.
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A megkelt élesztővel és a többi hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk és két részre osztjuk.
Langyos zsírral megkenjük és letakarva pihentetjük fél órát.
Utána vékonyra nyújtsuk ki, locsoljuk meg egyenletesen langyos zsírral és pár kanál tejföllel, majd szórjuk meg a töltelékkel lehet és csavarjuk fel.
Tetejét langyos zsírral kenjük le és kelesszük még fél órát.
180 fokra melegített sütőben sütjük kb 30 perc alatt. Langyosra hűlve szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »