Túrós batyu muffin formában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 ek porcukor
- 1 dl étolaj
- 1 mk só
- 1 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelékhez:
- 30 dkg túró (tehetsz bele többet is, nekem elég volt a töltelék)
- 1 ek tejföl
- 1 ek búzadara
- 1 cs vaníliás cukor
- 2-3 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
- mazsola (én nem tettem bele)
Elkészítése:
1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel, valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva jól kidolgozzuk.
Először ragacsos masszát kapunk, de tovább dagasztjuk, míg szép hólyagos lesz és a tál falától elválik.
A tetejét étolajjal lekenjük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A muffin formát olajjal kikenjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, 12 db négyzetre vágjuk és tölteléket teszünk a tészta közepére. A tészta négy sarkát felül, középen összefogjuk és egyet csavarunk rajta, majd egyenként beletesszük a muffin forma mélyedéseibe.
A tetejüket olajjal lekenjük, majd 180 fokon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »