Túrós batyu muffin formában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 ek porcukor
- 1 dl étolaj
- 1 mk só
- 1 citrom reszelt héja
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelékhez:
- 30 dkg túró (tehetsz bele többet is, nekem elég volt a töltelék)
- 1 ek tejföl
- 1 ek búzadara
- 1 cs vaníliás cukor
- 2-3 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
- mazsola (én nem tettem bele)
Elkészítése:
1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel, valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva jól kidolgozzuk.
Először ragacsos masszát kapunk, de tovább dagasztjuk, míg szép hólyagos lesz és a tál falától elválik.
A tetejét étolajjal lekenjük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A muffin formát olajjal kikenjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, 12 db négyzetre vágjuk és tölteléket teszünk a tészta közepére. A tészta négy sarkát felül, középen összefogjuk és egyet csavarunk rajta, majd egyenként beletesszük a muffin forma mélyedéseibe.
A tetejüket olajjal lekenjük, majd 180 fokon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.