Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu muffin formában recept

Túrós batyu muffin formában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 ek porcukor
    • 1 dl étolaj
    • 1 mk só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelékhez:

    • 30 dkg túró (tehetsz bele többet is, nekem elég volt a töltelék)
    • 1 ek tejföl
    • 1 ek búzadara
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2-3 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
    • mazsola (én nem tettem bele)

    Elkészítése:

    1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk.

    A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel, valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva jól kidolgozzuk.

    Először ragacsos masszát kapunk, de tovább dagasztjuk, míg szép hólyagos lesz és a tál falától elválik.

    A tetejét étolajjal lekenjük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.

    A muffin formát olajjal kikenjük.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, 12 db négyzetre vágjuk és tölteléket teszünk a tészta közepére. A tészta négy sarkát felül, középen összefogjuk és egyet csavarunk rajta, majd egyenként beletesszük a muffin forma mélyedéseibe.

    A tetejüket olajjal lekenjük, majd 180 fokon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá