Túrós batyu muffin formában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 ek porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 mk só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojássárgája

Töltelékhez:

  • 30 dkg túró (tehetsz bele többet is, nekem elég volt a töltelék)
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek búzadara
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2-3 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
  • mazsola (én nem tettem bele)

Elkészítése:

1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk.

A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel, valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva jól kidolgozzuk.

Először ragacsos masszát kapunk, de tovább dagasztjuk, míg szép hólyagos lesz és a tál falától elválik.

A tetejét étolajjal lekenjük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.

A muffin formát olajjal kikenjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, 12 db négyzetre vágjuk és tölteléket teszünk a tészta közepére. A tészta négy sarkát felül, középen összefogjuk és egyet csavarunk rajta, majd egyenként beletesszük a muffin forma mélyedéseibe.

A tetejüket olajjal lekenjük, majd 180 fokon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.