Túrós batyu Gyöngyi módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 1 kg liszt
- 8 dkg cukor
- 8 dkg zsír
- 7-8 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 kk só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 50 dkg tehén túró
- 10 dkg cukor
- ízlés szerint vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kanál búzadara (felesleges nedvességet felszívja)
- mazsola
- 1 citrom reszelt héja
Tészta megkenéséhez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet átszitálom egy tálba, egy másikba megmelegítem a tejet, a cukorral, beleteszem az élesztőt és felfuttatom, majd a liszthez teszem.
Hozzáadom a zsírt, a sót, és annyi tejjel összegyúrom, hogy könnyen dagasztható, lágy tésztát kapjak. Fél órát dagasztom, majd megszórom liszttel, letakarom, és meleg helyen hagyom kelni.
Mikor megkelt, két cipót formálok a tésztából, lisztezett gyúródeszkán kinyújtom fél kisujjnyi vastagságúra, 10×10 kockákra vágom (12 db jön ki egy cipóból).
Minden kocka közepébe egy kanál túrókrémet (a krém hozzávalóit egyszerűen csak összekeverem) teszek, majd a tészta bal, és a jobb oldalát összefogom, ezt megismétlem az alsó és a felső tészta csücskével.
Zsírozott tepsibe rakom, tojássárgájával megkenem, hagyom még egy 10-15 percet kelni, majd előmelegített sütőbe közepes hőmérsékleten készre sütöm.
Mikor kihűlt porcukorral megszórom. Nagyon finom, jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek :) .