Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu Gyöngyi módra recept

Túrós batyu Gyöngyi módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 8 dkg cukor
    • 8 dkg zsír
    • 7-8 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 1 kk só

    Hozzávalók a töltelékhez:

    • 50 dkg tehén túró
    • 10 dkg cukor
    • ízlés szerint vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kanál búzadara (felesleges nedvességet felszívja)
    • mazsola
    • 1 citrom reszelt héja

    Tészta megkenéséhez:

    Elkészítése:

    A lisztet átszitálom egy tálba, egy másikba megmelegítem a tejet, a cukorral, beleteszem az élesztőt és felfuttatom, majd a liszthez teszem.

    Hozzáadom a zsírt, a sót, és annyi tejjel összegyúrom, hogy könnyen dagasztható, lágy tésztát kapjak. Fél órát dagasztom, majd megszórom liszttel, letakarom, és meleg helyen hagyom kelni.

    Mikor megkelt, két cipót formálok a tésztából, lisztezett gyúródeszkán kinyújtom fél kisujjnyi vastagságúra, 10×10 kockákra vágom (12 db jön ki egy cipóból).

    Minden kocka közepébe egy kanál túrókrémet (a krém hozzávalóit egyszerűen csak összekeverem) teszek, majd a tészta bal, és a jobb oldalát összefogom, ezt megismétlem az alsó és a felső tészta csücskével.

    Zsírozott tepsibe rakom, tojássárgájával megkenem, hagyom még egy 10-15 percet kelni, majd előmelegített sütőbe közepes hőmérsékleten készre sütöm.

    Mikor kihűlt porcukorral megszórom. Nagyon finom, jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek :) .

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá