Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu recept

Túrós batyu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához :

    • 60 dkg liszt
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • 8 dkg kristálycukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 dkg élesztő
    • 1 cs. vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • kb. 3 dl tej
    • reszelt citromhéj

    Töltelék hozzávalói :

    • 50 dkg túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs. vaníliás cukor
    • 4-5 evőkanál kristálycukor
    • 3 evőkanál búzadara
    • reszelt citromhéj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habbá verve, mazsola ízlés szerint

    Lekenéshez:

    •  2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral.

    A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozatosan adjuk hozzá, és gyúrjunk egy lágy kelt tésztát.

    Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni.

    Meleg helyen, kelesztőtálba téve, fedelével lezárva duplájára kelesszük.

    Közben készítsük el a tölteléket:

    A túrót keverjük ki a többi hozzávalóval, a végén a keményre vert tojásfehérje habot lazán keverjük hozzá.

    Ha a tészta megkelt nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra és vágjuk kb. 8×8 cm -es négyzetekre.

    A közepükre tegyünk egy jó evőkanálnyi tölteléket, a négy sarkát középen fogjuk össze, és egy kicsit tekerjük meg.

    Hagyjuk őket még kelni, kb. 20 percet, majd kenjük le a tetejüket tojással.

    Előmelegített sütőben, 170-180 fokon kb. 15-20 perc alatt süssük készre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá