Túrós batyu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához :
- 60 dkg liszt
- 8 dkg olvasztott vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 dkg élesztő
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- kb. 3 dl tej
- reszelt citromhéj
Töltelék hozzávalói :
- 50 dkg túró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4-5 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál búzadara
- reszelt citromhéj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habbá verve, mazsola ízlés szerint
Lekenéshez:
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral.
A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozatosan adjuk hozzá, és gyúrjunk egy lágy kelt tésztát.
Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni.
Meleg helyen, kelesztőtálba téve, fedelével lezárva duplájára kelesszük.
Közben készítsük el a tölteléket:
A túrót keverjük ki a többi hozzávalóval, a végén a keményre vert tojásfehérje habot lazán keverjük hozzá.
Ha a tészta megkelt nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra és vágjuk kb. 8×8 cm -es négyzetekre.
A közepükre tegyünk egy jó evőkanálnyi tölteléket, a négy sarkát középen fogjuk össze, és egy kicsit tekerjük meg.
Hagyjuk őket még kelni, kb. 20 percet, majd kenjük le a tetejüket tojással.
Előmelegített sütőben, 170-180 fokon kb. 15-20 perc alatt süssük készre.