Túrós batyu recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3 dl langyos tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3 csapott evőkanál kristálycukor
- 50 dkg finomliszt
- 8 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 1 evőkanál buzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál tej
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztben elkeverjük a sót, a citrom reszelt héját, majd beletesszük a vajat, a tojássárgáját majd a felfuttatott élesztőt. Lágy, kellemes tésztát kell kapjunk (ha picit ragad az nem baj).
30 percet letakarva pihentetjük.
A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és búzadarával. A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd óvatosan hozzáadjuk a túróhoz.
A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, kb 5-6 mm vastagságúra és 10*10 cm-es kis kockákat vágunk belőle. Mindegyik közepébe teszünk a túrós töltelékből, összeösszefogjuk a négy sarkát és összecsípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, 10-15 percig állni hagyjuk, majd lekenjük a tojás-tej keverékkel.
Előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük. Én miután kivettem a sütőből megkentem a tetejét cukros tejjel, hogy puha maradjon, de ezt nem muszáj.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »