Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu recept

Túrós batyu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
4 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3 dl langyos tej
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 3 csapott evőkanál kristálycukor
    • 50 dkg finomliszt
    • 8 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A töltelékhez:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 1 evőkanál buzadara
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál tej

    Elkészítése:

    A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    A lisztben elkeverjük a sót, a citrom reszelt héját, majd beletesszük a vajat, a tojássárgáját majd a felfuttatott élesztőt. Lágy, kellemes tésztát kell kapjunk (ha picit ragad az nem baj).

    30 percet letakarva pihentetjük.

    A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és búzadarával. A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd óvatosan hozzáadjuk a túróhoz.

    A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, kb 5-6 mm vastagságúra és 10*10 cm-es kis kockákat vágunk belőle. Mindegyik közepébe teszünk a túrós töltelékből, összeösszefogjuk a négy sarkát és összecsípjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, 10-15 percig állni hagyjuk, majd lekenjük a tojás-tej keverékkel.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük. Én miután kivettem a sütőből megkentem a tetejét cukros tejjel, hogy puha maradjon, de ezt nem muszáj.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá