Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu recept

Túrós batyu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 5 dkg margarin
    • 1 marék cukor
    • 1 ek búzadara
    • 1 ek étolaj
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 1 marék cukor
    • 1 marék mazsola
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 ek búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Kenéshez:

    Szóráshoz:

    • 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalókat egy tálba tesszük, és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától és a kezünktől.

    Végezetül a kezünkre öntünk étolajat, és átgyúrjuk vele a tésztát. Megszórjuk liszttel, és letakarva 30 percig kelesztjük. Amíg kell a tésztánk, elkészítjük a tölteléket.

    Töltelék készítése:

    A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a búzadarát. Jól kikeverjük.

    Összeállítás:

    Ha a tészta megkelt, akkor 8 x 8 cm-es négyzeteket vágunk, megkenjük mind a négy sarkát felvert tojással, megszórjuk búzadarával, és megtöltjük túróval.

    Végezetül a két-két ellentétes sarkát összecsípjük, majd mid a négyet. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 30 percig kelesztjük még, majd megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

    Tipp:

    A jó kell tészta titka a jó kidolgozás és a kelesztés!

    A túrós batyu kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 258 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 35 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá