Hozzávalók:
Töltelék:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítése:
A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalókat egy tálba tesszük, és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától és a kezünktől.
Végezetül a kezünkre öntünk étolajat, és átgyúrjuk vele a tésztát. Megszórjuk liszttel, és letakarva 30 percig kelesztjük. Amíg kell a tésztánk, elkészítjük a tölteléket.
A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a búzadarát. Jól kikeverjük.
Ha a tészta megkelt, akkor 8 x 8 cm-es négyzeteket vágunk, megkenjük mind a négy sarkát felvert tojással, megszórjuk búzadarával, és megtöltjük túróval.
Végezetül a két-két ellentétes sarkát összecsípjük, majd mid a négyet. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 30 percig kelesztjük még, majd megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
A jó kell tészta titka a jó kidolgozás és a kelesztés!