Túrós-barackos pite recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy közepes méretű tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 2–3 ek porcukor
- 4 ek tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 1-2 kanál tejföl
- cukor és vaníliás cukor ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja
- maréknyi mazsola
- apró kockákra vágott barackbefőtt (2-3 egész barack)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük és negyed órát pihentetjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tepsink méreténél kicsit nagyobbra nyújtjuk az egyik cipót, belehelyezzük a tepsibe, úgy, hogy pereme is legyen, majd ráhalmozzuk, elegyengetjük a tölteléket. Kinyújtjuk a másik cipót is és egészben, vagy csíkokra vágva(berácsozva) befedjük a sütinket.
Előmelegített sütőben 170 fokon, kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó sütizést mindenkinek!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.