Túrós-barackos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy közepes méretű tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 2–3 ek porcukor
- 4 ek tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 1-2 kanál tejföl
- cukor és vaníliás cukor ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja
- maréknyi mazsola
- apró kockákra vágott barackbefőtt (2-3 egész barack)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük és negyed órát pihentetjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tepsink méreténél kicsit nagyobbra nyújtjuk az egyik cipót, belehelyezzük a tepsibe, úgy, hogy pereme is legyen, majd ráhalmozzuk, elegyengetjük a tölteléket. Kinyújtjuk a másik cipót is és egészben, vagy csíkokra vágva(berácsozva) befedjük a sütinket.
Előmelegített sütőben 170 fokon, kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »