Túrógombóc meggyöntettel recept
Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 250 g túró
- 1 dl búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
Öntethez:
- 1 üveg meggybefőtt (töltősúly: 350 g)
- 1 tasak vanília ízű pudingpor
- 2 dl hideg tej
Morzsához:
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 ek porcukor
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
A vajat egy serpenyőben felhevítem. Ráteszem a zsemlemorzsát és aranyszínűre pirítom. A végén nagyon óvatosnak kell lenni, a tűzről levéve, a forró serpenyőben a morzsa könnyen megéghet. Megszórom porcukorral, alaposan összekeverem és félreteszem.
A túrót, a búzadarát, a tojást és a sót összegyúrom, majd 2-3 órára a hűtőbe teszem, hogy a dara megpuhuljon. Vizes kézzel gombócokat formázok a masszából és óvatosan, egy kanál segítségével beleteszem lobogó, sós vízbe.
1-2 perc után vigyázva megkeverem. Körülbelül 5 perc elteltével a gombócok feljönnek a víz tetejére, ekkor már készen is vannak.
A golyókat a cukros morzsára szedem, előre-hátra mozgatva a serpenyőt, szépen felveszik az összes prézlit.
Egy kis tálba töltök egy keveset a meggybefőtt levéből, körülbelül 1 dl-t. Ehhez a léhez hozzáadom a hideg tejet, valamint a pudingot, majd kézi habverővel csomómentesre keverem. A meggyet a maradék levével felforralom.
Amikor felforrt, hozzáadom a pudingos keveréket. Sűrűsödésig folyamatosan keverem.
Az öntetet a gombócokra locsolva tálalom!
Tipp:
Aki szeretné, a tojást különválaszthatja, a fehérjét habnak felverheti és úgy keverheti a túrós masszához, én most ezzel nem bíbelődtem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









