Túrógombóc meggyöntettel recept

Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 250 g túró
- 1 dl búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Öntethez:
- 1 üveg meggybefőtt (töltősúly: 350 g)
- 1 tasak vanília ízű pudingpor
- 2 dl hideg tej
Morzsához:
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 ek porcukor
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
A vajat egy serpenyőben felhevítem. Ráteszem a zsemlemorzsát és aranyszínűre pirítom. A végén nagyon óvatosnak kell lenni, a tűzről levéve, a forró serpenyőben a morzsa könnyen megéghet. Megszórom porcukorral, alaposan összekeverem és félreteszem.
A túrót, a búzadarát, a tojást és a sót összegyúrom, majd 2-3 órára a hűtőbe teszem, hogy a dara megpuhuljon. Vizes kézzel gombócokat formázok a masszából és óvatosan, egy kanál segítségével beleteszem lobogó, sós vízbe.
1-2 perc után vigyázva megkeverem. Körülbelül 5 perc elteltével a gombócok feljönnek a víz tetejére, ekkor már készen is vannak.
A golyókat a cukros morzsára szedem, előre-hátra mozgatva a serpenyőt, szépen felveszik az összes prézlit.
Egy kis tálba töltök egy keveset a meggybefőtt levéből, körülbelül 1 dl-t. Ehhez a léhez hozzáadom a hideg tejet, valamint a pudingot, majd kézi habverővel csomómentesre keverem. A meggyet a maradék levével felforralom.
Amikor felforrt, hozzáadom a pudingos keveréket. Sűrűsödésig folyamatosan keverem.
Az öntetet a gombócokra locsolva tálalom!
Tipp:
Aki szeretné, a tojást különválaszthatja, a fehérjét habnak felverheti és úgy keverheti a túrós masszához, én most ezzel nem bíbelődtem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »