Túrógombóc meggyöntettel recept

Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 250 g túró
- 1 dl búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Öntethez:
- 1 üveg meggybefőtt (töltősúly: 350 g)
- 1 tasak vanília ízű pudingpor
- 2 dl hideg tej
Morzsához:
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 ek porcukor
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
A vajat egy serpenyőben felhevítem. Ráteszem a zsemlemorzsát és aranyszínűre pirítom. A végén nagyon óvatosnak kell lenni, a tűzről levéve, a forró serpenyőben a morzsa könnyen megéghet. Megszórom porcukorral, alaposan összekeverem és félreteszem.
A túrót, a búzadarát, a tojást és a sót összegyúrom, majd 2-3 órára a hűtőbe teszem, hogy a dara megpuhuljon. Vizes kézzel gombócokat formázok a masszából és óvatosan, egy kanál segítségével beleteszem lobogó, sós vízbe.
1-2 perc után vigyázva megkeverem. Körülbelül 5 perc elteltével a gombócok feljönnek a víz tetejére, ekkor már készen is vannak.
A golyókat a cukros morzsára szedem, előre-hátra mozgatva a serpenyőt, szépen felveszik az összes prézlit.
Egy kis tálba töltök egy keveset a meggybefőtt levéből, körülbelül 1 dl-t. Ehhez a léhez hozzáadom a hideg tejet, valamint a pudingot, majd kézi habverővel csomómentesre keverem. A meggyet a maradék levével felforralom.
Amikor felforrt, hozzáadom a pudingos keveréket. Sűrűsödésig folyamatosan keverem.
Az öntetet a gombócokra locsolva tálalom!
Tipp:
Aki szeretné, a tojást különválaszthatja, a fehérjét habnak felverheti és úgy keverheti a túrós masszához, én most ezzel nem bíbelődtem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »