Túrógombóc málnával recept

Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- csipet só
- 6 ek zsemlemorzsa
- 50 dkg túró
- friss málna
A hempergetéshez:
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek olaj
Az öntethez:
- 3 dl tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit összekeverjük a málna kivételével.
Egy gombóchoz való mennyiséget csípünk a masszából, vizes kézzel kissé ellapítjuk és egy szem málnát teszünk a közepébe.
Gombócokat formázunk belőle, majd forró, lobogó vízben kb 10-15 percig, vagyis addig főzzük, míg jól megduzzad és feljön a víz felszínére.
A zsemlemorzsát a cukorral karamellizáljuk, majd az olajat hozzákeverjük.
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és a karamelles morzsába forgatjuk.
Az öntet hozzávalóit kikeverjük.
A még meleg gombócokat a vaníliás tejföllel meglocsolva tálaljuk és fogyasztjuk.
Nagyon finom, könnyű gombóc. Előnye, hogy rögtön dolgozhatunk a masszával, nem kell pihentetni.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »