Túrógombóc málnával recept

Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- csipet só
- 6 ek zsemlemorzsa
- 50 dkg túró
- friss málna
A hempergetéshez:
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek olaj
Az öntethez:
- 3 dl tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit összekeverjük a málna kivételével.
Egy gombóchoz való mennyiséget csípünk a masszából, vizes kézzel kissé ellapítjuk és egy szem málnát teszünk a közepébe.
Gombócokat formázunk belőle, majd forró, lobogó vízben kb 10-15 percig, vagyis addig főzzük, míg jól megduzzad és feljön a víz felszínére.
A zsemlemorzsát a cukorral karamellizáljuk, majd az olajat hozzákeverjük.
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és a karamelles morzsába forgatjuk.
Az öntet hozzávalóit kikeverjük.
A még meleg gombócokat a vaníliás tejföllel meglocsolva tálaljuk és fogyasztjuk.
Nagyon finom, könnyű gombóc. Előnye, hogy rögtön dolgozhatunk a masszával, nem kell pihentetni.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »