Túrógombóc málnával recept
Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek cukor
- csipet só
- 6 ek zsemlemorzsa
- 50 dkg túró
- friss málna
A hempergetéshez:
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
- 2 ek kristálycukor
- 1 ek olaj
Az öntethez:
- 3 dl tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit összekeverjük a málna kivételével.
Egy gombóchoz való mennyiséget csípünk a masszából, vizes kézzel kissé ellapítjuk és egy szem málnát teszünk a közepébe.
Gombócokat formázunk belőle, majd forró, lobogó vízben kb 10-15 percig, vagyis addig főzzük, míg jól megduzzad és feljön a víz felszínére.
A zsemlemorzsát a cukorral karamellizáljuk, majd az olajat hozzákeverjük.
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és a karamelles morzsába forgatjuk.
Az öntet hozzávalóit kikeverjük.
A még meleg gombócokat a vaníliás tejföllel meglocsolva tálaljuk és fogyasztjuk.
Nagyon finom, könnyű gombóc. Előnye, hogy rögtön dolgozhatunk a masszával, nem kell pihentetni.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









