Túrófánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg túró
- 1 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 22 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 175 g tejföl
- csipet só
- fél citrom reszelt héja
A sütéshez:
- 6 dl étolaj
Tetejére:
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csapott ek porcukor
A tálaláshoz:
- lekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A túrót villával összetöröm, hozzákeverem a tojásokat, a kristály és vaníliás cukrot, a tejfölt, a sót, végül a sütőporral elkevert lisztet.
15 percet pihentetem a tésztát.
Egy edényben felhevítem az étolajat. Jó bőven legyen, hogy a fánkok megtudjanak fordulni.
Egy evőkanalat vízbe mártva az étolajba szaggatom a fánkokat. Az étolaj ne legyen túl forró, tehát ne sisteregjen, mert akkor megégnek a fánkjaink.
Sokat nem szabad tenni egyszerre bele, mert a fánkok megnőnek. Kell a hely, hogy meg tudjanak fordulni. 4-5 percen belül készre sülnek.
Papírtörlőre szedem.
Tálaláskor meghintem vaníliás porcukorral és jó folyékonyabb lekvárral tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »