Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrófánk recept

Túrófánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg túró
    • 1 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 22 dkg liszt
    • 6 g sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 175 g tejföl
    • csipet só
    • fél citrom reszelt héja

    A sütéshez:

    • 6 dl étolaj

    Tetejére:

    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 csapott ek porcukor

    A tálaláshoz:

    • lekvár ízlés szerint

    Elkészítése:

    A túrót villával összetöröm, hozzákeverem a tojásokat, a kristály és vaníliás cukrot, a tejfölt, a sót, végül a sütőporral elkevert lisztet.

    15 percet pihentetem a tésztát.

    Egy edényben felhevítem az étolajat. Jó bőven legyen, hogy a fánkok megtudjanak fordulni.

    Egy evőkanalat vízbe mártva az étolajba szaggatom a fánkokat. Az étolaj ne legyen túl forró, tehát ne sisteregjen, mert akkor megégnek a fánkjaink.

    Sokat nem szabad tenni egyszerre bele, mert a fánkok megnőnek. Kell a hely, hogy meg tudjanak fordulni. 4-5 percen belül készre sülnek.

    Papírtörlőre szedem.

    Tálaláskor meghintem vaníliás porcukorral és jó folyékonyabb lekvárral tálalom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá