Hozzávalók:
Tésztához:
A sütéshez:
Tetejére:
A tálaláshoz:
Elkészítése:
A túrót villával összetöröm, hozzákeverem a tojásokat, a kristály és vaníliás cukrot, a tejfölt, a sót, végül a sütőporral elkevert lisztet.
15 percet pihentetem a tésztát.
Egy edényben felhevítem az étolajat. Jó bőven legyen, hogy a fánkok megtudjanak fordulni.
Egy evőkanalat vízbe mártva az étolajba szaggatom a fánkokat. Az étolaj ne legyen túl forró, tehát ne sisteregjen, mert akkor megégnek a fánkjaink.
Sokat nem szabad tenni egyszerre bele, mert a fánkok megnőnek. Kell a hely, hogy meg tudjanak fordulni. 4-5 percen belül készre sülnek.
Papírtörlőre szedem.
Tálaláskor meghintem vaníliás porcukorral és jó folyékonyabb lekvárral tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!