Túrófánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Túrófánk

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg túró
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 22 dkg liszt
  • 6 g sütőpor
  • 3 tojás
  • 175 g tejföl
  • csipet só
  • fél citrom reszelt héja

A sütéshez:

  • 6 dl étolaj

Tetejére:

  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csapott ek porcukor

A tálaláshoz:

  • lekvár ízlés szerint

Elkészítése:

A túrót villával összetöröm, hozzákeverem a tojásokat, a kristály és vaníliás cukrot, a tejfölt, a sót, végül a sütőporral elkevert lisztet.

15 percet pihentetem a tésztát.

Egy edényben felhevítem az étolajat. Jó bőven legyen, hogy a fánkok megtudjanak fordulni.

Egy evőkanalat vízbe mártva az étolajba szaggatom a fánkokat. Az étolaj ne legyen túl forró, tehát ne sisteregjen, mert akkor megégnek a fánkjaink.

Sokat nem szabad tenni egyszerre bele, mert a fánkok megnőnek. Kell a hely, hogy meg tudjanak fordulni. 4-5 percen belül készre sülnek.

Papírtörlőre szedem.

Tálaláskor meghintem vaníliás porcukorral és jó folyékonyabb lekvárral tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!