Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrófánk recept

Túrófánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 20 dkg liszt
    • 3 ek cukor
    • 2 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 teáskanál reszelt citromhéj
    • 6 g sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só

    A sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük.

    A többi hozzávalót egy fakanállal összekeverjük, majd a tojásfehérje habját lazán hozzáforgatjuk.

    A masszából közepes gombócokat formázunk vizes kézzel, majd kissé ellapítjuk.

    Közepesen meleg étolajba tesszük a fánkokat. Fedővel letakarjuk, majd mikor aranybarnára sült az egyik oldala, akkor megfordítjuk és már fedő nélkül sütjük pirosra a másik oldalát is.

    Ne tegyünk sokat az étolajba, mert sütés közben megnőnek! A fánkok 4-5 perc alatt szép aranybarnára sülnek.

    A kész fánkokat papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.

    Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá