Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túró töltelékes mini gombócok recept

Túró töltelékes mini gombócok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 3 db közepes, héjában főtt burgonya
    • 500 g finomliszt
    • víz
    • 2 evőkanál étolaj
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 500 g tehéntúró
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint cukor
    • ízlés szerint citrom reszelt héja,
    • annyi tejföl, hogy a krémünk ne legyen folyós

    A forgatáshoz:

    • 4 evőkanál étolaj
    • 500 g zsemlemorzsa
    • ízlés szerint őrölt fahéj
    • ízlés szerint őrölt szegfűszeg
    • ízlés szerint cukor

    Tálaláshoz:

    • ízlés szerint fahéjas porcukor vagy
    • ízlés szerint cukros tejföl

    Elkészítése:

    A főtt burgonyát megtisztítjuk, a krumplinyomón a lisztbe nyomjuk és vízzel könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.

    Az ízesített zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon.

    A vizet feltesszük főni, teszünk bele csipet sót és olajat.

    Kb 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és kis kockákra vágjuk.

    Ízesítjük a túrót, majd egy kávéskanál túrót teszünk mindegyik tészta közepére és a kezünkkel gombóccá formázzuk.

    Mikor forr a vizünk, beletesszük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, szedhetjük is ki őket.

    A lecsepegtetett gombócokat meghempergetjük az ízesített morzsában.

    A tálalásnál mindenki a tányérján ízesíti fahájas porcukorral, vagy tejföllel, ki mit szeret.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá