Túró töltelékes mini gombócok recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 db közepes, héjában főtt burgonya
- 500 g finomliszt
- víz
- 2 evőkanál étolaj
- csipet só
A töltelékhez:
- 500 g tehéntúró
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint citrom reszelt héja,
- annyi tejföl, hogy a krémünk ne legyen folyós
A forgatáshoz:
- 4 evőkanál étolaj
- 500 g zsemlemorzsa
- ízlés szerint őrölt fahéj
- ízlés szerint őrölt szegfűszeg
- ízlés szerint cukor
Tálaláshoz:
- ízlés szerint fahéjas porcukor vagy
- ízlés szerint cukros tejföl
Elkészítése:
A főtt burgonyát megtisztítjuk, a krumplinyomón a lisztbe nyomjuk és vízzel könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.
Az ízesített zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon.
A vizet feltesszük főni, teszünk bele csipet sót és olajat.
Kb 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és kis kockákra vágjuk.
Ízesítjük a túrót, majd egy kávéskanál túrót teszünk mindegyik tészta közepére és a kezünkkel gombóccá formázzuk.
Mikor forr a vizünk, beletesszük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, szedhetjük is ki őket.
A lecsepegtetett gombócokat meghempergetjük az ízesített morzsában.
A tálalásnál mindenki a tányérján ízesíti fahájas porcukorral, vagy tejföllel, ki mit szeret.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.