Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A forgatáshoz:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A főtt burgonyát megtisztítjuk, a krumplinyomón a lisztbe nyomjuk és vízzel könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.
Az ízesített zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon.
A vizet feltesszük főni, teszünk bele csipet sót és olajat.
Kb 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és kis kockákra vágjuk.
Ízesítjük a túrót, majd egy kávéskanál túrót teszünk mindegyik tészta közepére és a kezünkkel gombóccá formázzuk.
Mikor forr a vizünk, beletesszük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, szedhetjük is ki őket.
A lecsepegtetett gombócokat meghempergetjük az ízesített morzsában.
A tálalásnál mindenki a tányérján ízesíti fahájas porcukorral, vagy tejföllel, ki mit szeret.