Túró töltelékes mini gombócok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 3 db közepes, héjában főtt burgonya
  • 500 g finomliszt
  • víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 500 g tehéntúró
  • 1 egész tojás
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint citrom reszelt héja,
  • annyi tejföl, hogy a krémünk ne legyen folyós

A forgatáshoz:

  • 4 evőkanál étolaj
  • 500 g zsemlemorzsa
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • ízlés szerint őrölt szegfűszeg
  • ízlés szerint cukor

Tálaláshoz:

  • ízlés szerint fahéjas porcukor vagy
  • ízlés szerint cukros tejföl

Elkészítése:

A főtt burgonyát megtisztítjuk, a krumplinyomón a lisztbe nyomjuk és vízzel könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.

Az ízesített zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon.

A vizet feltesszük főni, teszünk bele csipet sót és olajat.

Kb 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és kis kockákra vágjuk.

Ízesítjük a túrót, majd egy kávéskanál túrót teszünk mindegyik tészta közepére és a kezünkkel gombóccá formázzuk.

Mikor forr a vizünk, beletesszük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, szedhetjük is ki őket.

A lecsepegtetett gombócokat meghempergetjük az ízesített morzsában.

A tálalásnál mindenki a tányérján ízesíti fahájas porcukorral, vagy tejföllel, ki mit szeret.