Töltött kelttészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 7,5 dkg friss élesztő
- 1 tk só
- 10 dkg cukor
- 20 dkg zsír
- kb 6 dl langyos tej
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Kenéshez:
- 2 ek tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Máktöltelék:
- 50 dkg mák
- 25 dkg cukor
- 1 dl forró tej
Túrótöltelék:
- 1 kg túró
- 2 ek folyékony édesítő vagy 20 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 ek búzadara
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- lekvár
Elkészítése:
Az élesztőt 2 dl tejjel,csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztbe keverjük a sót, majd a zsírral összemorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és közepes lágy tésztát dagasztunk. Amikor kicsi hólyagok jelennek meg a tésztában kész van.
A tésztát 3 részre osztjuk. Azonnal nyújtjuk, töltjük és a tepsiben kelesztjük kb 40 percig.
A mákot a cukorral ledaráljuk és a forró tejjel összekeverjük. A túrótöltelék hozzávalóit jól összekeverjük.
A mákoshoz az első tésztát 3 részre vágjuk és külön-külön kinyújtjuk téglalap alakúra. Minden lapot megszórunk a töltelékkel és feltekerjük, majd tepsibe tesszük.
A túróshoz a második tésztát kinyújtjuk, kb 8*8 cm-es kockákra vágjuk. A tölteléket elosztjuk rajta, a négy sarkát középen összefogjuk, kicsit megcsavarjuk és tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb.
A maradék tésztát nyújtás után szintén kockára vágjuk, rárakjuk a lekvárt és kettéhajtva (átlósan a sarkait, háromszög alakúra formázva) tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben, 175 fokon szép pirosra sütjük, de miekőtt kivennénk, a tojássárgáját kikeverjük a tejföllel és pici édesítővel, majd lekenjük vele a tésztát és még 10 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »