Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött kelttészta recept

Töltött kelttészta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg finomliszt
    • 7,5 dkg friss élesztő
    • 1 tk só
    • 10 dkg cukor
    • 20 dkg zsír
    • kb 6 dl langyos tej
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Kenéshez:

    • 2 ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Máktöltelék:

    • 50 dkg mák
    • 25 dkg cukor
    • 1 dl forró tej

    Túrótöltelék:

    • 1 kg túró
    • 2 ek folyékony édesítő vagy 20 dkg kristálycukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 3 ek búzadara
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • lekvár

    Elkészítése:

    Az élesztőt 2 dl tejjel,csipet cukorral felfuttatjuk.

    A lisztbe keverjük a sót, majd a zsírral összemorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és közepes lágy tésztát dagasztunk. Amikor kicsi hólyagok jelennek meg a tésztában kész van.

    A tésztát 3 részre osztjuk. Azonnal nyújtjuk, töltjük és a tepsiben kelesztjük kb 40 percig.

    A mákot a cukorral ledaráljuk és a forró tejjel összekeverjük. A túrótöltelék hozzávalóit jól összekeverjük.

    A mákoshoz az első tésztát 3 részre vágjuk és külön-külön kinyújtjuk téglalap alakúra. Minden lapot megszórunk a töltelékkel és feltekerjük, majd tepsibe tesszük.

    A túróshoz a második tésztát kinyújtjuk, kb 8*8 cm-es kockákra vágjuk. A tölteléket elosztjuk rajta, a négy sarkát középen összefogjuk, kicsit megcsavarjuk és tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb.

    A maradék tésztát nyújtás után szintén kockára vágjuk, rárakjuk a lekvárt és kettéhajtva (átlósan a sarkait, háromszög alakúra formázva) tepsibe tesszük.

    Előmelegített sütőben, 175 fokon szép pirosra sütjük, de miekőtt kivennénk, a tojássárgáját kikeverjük a tejföllel és pici édesítővel, majd lekenjük vele a tésztát és még 10 percig sütjük.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá