Töltött kelttészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 7,5 dkg friss élesztő
- 1 tk só
- 10 dkg cukor
- 20 dkg zsír
- kb 6 dl langyos tej
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Kenéshez:
- 2 ek tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Máktöltelék:
- 50 dkg mák
- 25 dkg cukor
- 1 dl forró tej
Túrótöltelék:
- 1 kg túró
- 2 ek folyékony édesítő vagy 20 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 ek búzadara
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- lekvár
Elkészítése:
Az élesztőt 2 dl tejjel,csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztbe keverjük a sót, majd a zsírral összemorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és közepes lágy tésztát dagasztunk. Amikor kicsi hólyagok jelennek meg a tésztában kész van.
A tésztát 3 részre osztjuk. Azonnal nyújtjuk, töltjük és a tepsiben kelesztjük kb 40 percig.
A mákot a cukorral ledaráljuk és a forró tejjel összekeverjük. A túrótöltelék hozzávalóit jól összekeverjük.
A mákoshoz az első tésztát 3 részre vágjuk és külön-külön kinyújtjuk téglalap alakúra. Minden lapot megszórunk a töltelékkel és feltekerjük, majd tepsibe tesszük.
A túróshoz a második tésztát kinyújtjuk, kb 8*8 cm-es kockákra vágjuk. A tölteléket elosztjuk rajta, a négy sarkát középen összefogjuk, kicsit megcsavarjuk és tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb.
A maradék tésztát nyújtás után szintén kockára vágjuk, rárakjuk a lekvárt és kettéhajtva (átlósan a sarkait, háromszög alakúra formázva) tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben, 175 fokon szép pirosra sütjük, de miekőtt kivennénk, a tojássárgáját kikeverjük a tejföllel és pici édesítővel, majd lekenjük vele a tésztát és még 10 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »