Töltött kelttészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg finomliszt
- 7,5 dkg friss élesztő
- 1 tk só
- 10 dkg cukor
- 20 dkg zsír
- kb 6 dl langyos tej
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Kenéshez:
- 2 ek tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Máktöltelék:
- 50 dkg mák
- 25 dkg cukor
- 1 dl forró tej
Túrótöltelék:
- 1 kg túró
- 2 ek folyékony édesítő vagy 20 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 ek búzadara
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - lekvár
Elkészítése:
Az élesztőt 2 dl tejjel,csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztbe keverjük a sót, majd a zsírral összemorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és közepes lágy tésztát dagasztunk. Amikor kicsi hólyagok jelennek meg a tésztában kész van.
A tésztát 3 részre osztjuk. Azonnal nyújtjuk, töltjük és a tepsiben kelesztjük kb 40 percig.
A mákot a cukorral ledaráljuk és a forró tejjel összekeverjük. A túrótöltelék hozzávalóit jól összekeverjük.
A mákoshoz az első tésztát 3 részre vágjuk és külön-külön kinyújtjuk téglalap alakúra. Minden lapot megszórunk a töltelékkel és feltekerjük, majd tepsibe tesszük.
A túróshoz a második tésztát kinyújtjuk, kb 8*8 cm-es kockákra vágjuk. A tölteléket elosztjuk rajta, a négy sarkát középen összefogjuk, kicsit megcsavarjuk és tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb.
A maradék tésztát nyújtás után szintén kockára vágjuk, rárakjuk a lekvárt és kettéhajtva (átlósan a sarkait, háromszög alakúra formázva) tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben, 175 fokon szép pirosra sütjük, de miekőtt kivennénk, a tojássárgáját kikeverjük a tejföllel és pici édesítővel, majd lekenjük vele a tésztát és még 10 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









