Tejes pite recept

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 1 l tej
- csipet só
- vaj
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet is, de csak apránként, majd az egészet egynemű tésztává keverjük.
Egy nagyobb, magas falú tepsit alaposan kikenünk vajjal és beleöntjük a keveréket. Ne ijedjünk meg, ez egy nagyon folyós tészta.
Előmelegített sütőben először magas hőmérsékleten (190 fokon) 10 percig, aztán alacsonyabb hőmérsékleten (170 fokon) 40 perc alatt pirosra sütjük.
Négyzet alakúra vágjuk és baracklekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »