Tarka kalács recept

Elkészítése:
A vajat egy főzőedényben megolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni. A tejet felmelegítjük. A kalácsformát vagy kis méretű tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb 3-4 percig sima tésztává dagasztjuk (természetesen kézzel is bagyúrhatjuk a tésztát).
Meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk kb 1 órát, míg duplájára nem kel. A megkelt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
Az egyik tésztába a kakaóport belegyúrjuk.
Enyhén lisztezett munkalapon kb 45-50 cm hosszú rudakat formázunk egyenként a tésztákból. A rudakat összefonjuk, a fonatot egy sütőpapírral ellátott kalács vagy őzgerincformába helyezzük és meleg helyen újra kelni hagyjuk, kb 30 percig.
A kalácsot felvert tojással egyenletesen megkenjük. Végül a tepsit a sütő középső rácsra toljuk és a kalácsot megsütjük 160 fokra melegített, légkeveréses sütőben (alsó, felső, légkeverés nélküli sütőben 180 fokon) kb 30-35 perc alatt. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »