Szilvalekváros papucs recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojást és elkezdjük kidolgozni. Amikor már majdnem kész beleöntjük a langyosra hűlt, felolvasztott margarint és alaposan kidolgozzuk, dagasztjuk.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és hajtogatjuk, még kétszer ezt a műveletet megismételjük 15-15 percenként.
Végül lisztezett felületen kb 4 mm vastagra nyújtjuk, 8*8 cm-es kockákra vágjuk, lekvárral töltjük és a két szemközti végét összefogjuk, kissé megcsavarjuk.
15 perc pihentetés után felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben, 180 fokon készre (szép pirosra) sütjük.
Tálaláskor porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »