Szilvalekváros papucs recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojást és elkezdjük kidolgozni. Amikor már majdnem kész beleöntjük a langyosra hűlt, felolvasztott margarint és alaposan kidolgozzuk, dagasztjuk.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és hajtogatjuk, még kétszer ezt a műveletet megismételjük 15-15 percenként.
Végül lisztezett felületen kb 4 mm vastagra nyújtjuk, 8*8 cm-es kockákra vágjuk, lekvárral töltjük és a két szemközti végét összefogjuk, kissé megcsavarjuk.
15 perc pihentetés után felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben, 180 fokon készre (szép pirosra) sütjük.
Tálaláskor porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









