Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Szóráshoz:
Elkészítése:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojást és elkezdjük kidolgozni. Amikor már majdnem kész beleöntjük a langyosra hűlt, felolvasztott margarint és alaposan kidolgozzuk, dagasztjuk.
Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és hajtogatjuk, még kétszer ezt a műveletet megismételjük 15-15 percenként.
Végül lisztezett felületen kb 4 mm vastagra nyújtjuk, 8*8 cm-es kockákra vágjuk, lekvárral töltjük és a két szemközti végét összefogjuk, kissé megcsavarjuk.
15 perc pihentetés után felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben, 180 fokon készre (szép pirosra) sütjük.
Tálaláskor porcukorral megszórva kínáljuk.