Szilvalekváros papucs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg búza finomliszt
  • 1 dl tej
  • 1 dkg friss élesztő
  • 6 dkg porcukor
  • 6 g sütőpor
  • 12 dkg margarin
  • 1 tojás
  • csipet só

Töltelék:

  • 1 kis üveg szilvalekvár

Tetejére:

  • 1 tojás

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tojást és elkezdjük kidolgozni. Amikor már majdnem kész beleöntjük a langyosra hűlt, felolvasztott margarint és alaposan kidolgozzuk, dagasztjuk.

Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk és hajtogatjuk, még kétszer ezt a műveletet megismételjük 15-15 percenként.

Végül lisztezett felületen kb 4 mm vastagra nyújtjuk, 8*8 cm-es kockákra vágjuk, lekvárral töltjük és a két szemközti végét összefogjuk, kissé megcsavarjuk.

15 perc pihentetés után felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben, 180 fokon készre (szép pirosra) sütjük.

Tálaláskor porcukorral megszórva kínáljuk.