Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvalekváros bukta recept

Szilvalekváros bukta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl tej
    • 6 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 1 mk só

    A megkelt bukták lekenéséhez:

    • 5 dkg olvasztott margarin

    A bukták locsolásához a sütés végén:

    • 1 dl vaníliás, cukros tej

    A megsült bukták szórásához:

    • 2 tk vaníliás porcukor

    A töltelékhez:

    • házi szilvalekvár ízlés szerint

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk.

    Az élesztőt langyosra melegített 1 dl tejben felfuttatjuk. A tejbe 1 mk cukrot keverünk és az élesztőt belemorzsoljuk.

    A lisztben elkeverjük a sót, közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt.

    A többi tejet megmelegítjük kézmelegre és a tésztánkat hólyagosra dagasztjuk vele. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is.

    Letakarva duplájára kelesztjük.

    Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8*10 cm-es darabokra vágjuk, majd a töltelékből egy evőkanálnyit teszünk a közepébe és összecsavarjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé.

    Olvasztott margarinnal egy ecsettel lekenjük és még fél órát kelni hagyjuk.

    180 fokra bemelegítjük a sütőt és megsütjük. A sütés végén, vaníliás tejjel meglocsoljuk és még 5 percet a sütőben tartjuk.

    Sütés után deszkára borítjuk, de csak tálaláskor szedjük szét a buktáinkat.

    Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek