Szilvalekváros bukta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl tej
- 6 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 mk só
A megkelt bukták lekenéséhez:
- 5 dkg olvasztott margarin
A bukták locsolásához a sütés végén:
- 1 dl vaníliás, cukros tej
A megsült bukták szórásához:
- 2 tk vaníliás porcukor
A töltelékhez:
- házi szilvalekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk.
Az élesztőt langyosra melegített 1 dl tejben felfuttatjuk. A tejbe 1 mk cukrot keverünk és az élesztőt belemorzsoljuk.
A lisztben elkeverjük a sót, közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt.
A többi tejet megmelegítjük kézmelegre és a tésztánkat hólyagosra dagasztjuk vele. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is.
Letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8*10 cm-es darabokra vágjuk, majd a töltelékből egy evőkanálnyit teszünk a közepébe és összecsavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé.
Olvasztott margarinnal egy ecsettel lekenjük és még fél órát kelni hagyjuk.
180 fokra bemelegítjük a sütőt és megsütjük. A sütés végén, vaníliás tejjel meglocsoljuk és még 5 percet a sütőben tartjuk.
Sütés után deszkára borítjuk, de csak tálaláskor szedjük szét a buktáinkat.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »