Szilvalekváros bukta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl tej
- 6 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 mk só
A megkelt bukták lekenéséhez:
- 5 dkg olvasztott margarin
A bukták locsolásához a sütés végén:
- 1 dl vaníliás, cukros tej
A megsült bukták szórásához:
- 2 tk vaníliás porcukor
A töltelékhez:
- házi szilvalekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk.
Az élesztőt langyosra melegített 1 dl tejben felfuttatjuk. A tejbe 1 mk cukrot keverünk és az élesztőt belemorzsoljuk.
A lisztben elkeverjük a sót, közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt.
A többi tejet megmelegítjük kézmelegre és a tésztánkat hólyagosra dagasztjuk vele. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is.
Letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8*10 cm-es darabokra vágjuk, majd a töltelékből egy evőkanálnyit teszünk a közepébe és összecsavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé.
Olvasztott margarinnal egy ecsettel lekenjük és még fél órát kelni hagyjuk.
180 fokra bemelegítjük a sütőt és megsütjük. A sütés végén, vaníliás tejjel meglocsoljuk és még 5 percet a sütőben tartjuk.
Sütés után deszkára borítjuk, de csak tálaláskor szedjük szét a buktáinkat.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »