Hozzávalók:
A tésztához:
A megkelt bukták lekenéséhez:
A bukták locsolásához a sütés végén:
A megsült bukták szórásához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk.
Az élesztőt langyosra melegített 1 dl tejben felfuttatjuk. A tejbe 1 mk cukrot keverünk és az élesztőt belemorzsoljuk.
A lisztben elkeverjük a sót, közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt.
A többi tejet megmelegítjük kézmelegre és a tésztánkat hólyagosra dagasztjuk vele. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is.
Letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, 8*10 cm-es darabokra vágjuk, majd a töltelékből egy evőkanálnyit teszünk a közepébe és összecsavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé.
Olvasztott margarinnal egy ecsettel lekenjük és még fél órát kelni hagyjuk.
180 fokra bemelegítjük a sütőt és megsütjük. A sütés végén, vaníliás tejjel meglocsoljuk és még 5 percet a sütőben tartjuk.
Sütés után deszkára borítjuk, de csak tálaláskor szedjük szét a buktáinkat.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.