Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalagos fánk recept

Szalagos fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • csipet só
    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 5 dkg porcukor
    • 5 dkg langyos, olvasztott vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tej
    • 3 cl rum
    • a sütéshez 5 dl étolaj

    Elkészítése:

    Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk.

    A többi porcukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, rumot, a kovászt és jól kidolgozzuk. Az olvasztott vajat apránkéntnként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük a tésztát.

    Utána lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszúrjuk és letakarva újra kelesztjük.

    Egy magasabb falú lábasban felmelegítjük az olajat, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra.

    A lábast fedővel letakarjuk.

    Ha a fánk oldala szép piros, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.

    Vigyázzunk, hogy lassú tűznél és ne forró olajban süssük, mert akkor a fánkok belseje nem sül át!

    Papírtörlőre szedjük.

    Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá