Szalagos fánk recept

Hozzávalók:
- csipet só
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg langyos, olvasztott vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tej
- 3 cl rum
- a sütéshez 5 dl étolaj
Elkészítése:
Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk.
A többi porcukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, rumot, a kovászt és jól kidolgozzuk. Az olvasztott vajat apránkéntnként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük a tésztát.
Utána lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszúrjuk és letakarva újra kelesztjük.
Egy magasabb falú lábasban felmelegítjük az olajat, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra.
A lábast fedővel letakarjuk.
Ha a fánk oldala szép piros, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.
Vigyázzunk, hogy lassú tűznél és ne forró olajban süssük, mert akkor a fánkok belseje nem sül át!
Papírtörlőre szedjük.
Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »