Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalagos fánk recept

Szalagos fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • csipet só
    • 1 ek rum
    • 8 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 marék cukor
    • 3 dl olaj
    • 20 dkg sárga barack/meggy dzsem
    • 3 ek porcukor

    Elkészítése:

    A cukrot beleszórjuk a tejbe, langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.

    Ha felfutott, hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, a rumot, a tojások sárgáját. Elkezdjük felverni ,közben apránként adagoljuk hozzá a felolvasztott margarint, amibe egy teáskanál étolajat is teszünk. Addig dagasztjuk, amíg elválik a kezünktől. Közepesen lágy tésztát kapunk. Meglisztezzük a tetejét, letakarjuk egy konyharuhával, 30 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

    Ismét letakarjuk, és még 20 percig kelesztjük. Nem túl forró olajban egyik oldalát fedő alatt sütjük, majd a másikat fedő nélkül szép pirosra.

    Papírtörlőre kiszedjük, még forrón megtöltjük a fánkok közepét sárgabarack és/vagy meggy dzsemmel.

    Végül megszórjuk porcukorral.

    Tipp:

    Ha a fánkok egyik oldalát fedő alatt sütitek, akkor lesz szalagos!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá