Sütőben sült fánk recept
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejben hagyjuk felfutni. Ha felfutott, adjuk hozzá a többi hozzávalót a vaj kivételével, és jól gyúrjuk össze. Ha kellően összegyúrtuk, dolgozzuk bele a puha vajat is, és dagasszuk ki a tésztát.
Lefedve meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Enyhén lisztezett munkalapra tesszük a megkelt tésztát, kinyújtjuk, és kiszaggatjuk a fánkokat, majd egy kis méretű szaggatóval megszúrjuk a közepét, de ne szakítsuk át teljesen!
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk kissé távolabb egymástól, mert nőni fognak. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és újabb 20 percet hagyjuk pihenni.
Kenjük le felvert tojással, szórjuk meg porcukorral (ettől egy ropogós, kissé karamelles réteg keletkezik rajta sütés közben), és előmelegített, 190 fokos sütőbe téve, alufóliával letakarva süssük szép pirosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










