Sárga túró recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 l tej
- fél kávés kanál só
- 2 evőkanál cukor
- pici fahéj
- egy citrom leve
- tüll anyag, vagy sürü szövésű függöny
Elkészítése:
A tejet feltesszük forrni a sóval, a cukorral, a citromhéjjal és a fahéjjal
Közben a 10 db tojást felverjük és mikor a tej forrni kezd, lassan beleengedjük a tojásokat, úgy hogy közben a jobb kezünkkel folyamatosan kevergetjük.
Újra forraljuk, de csak 1-2 percig.
Nem kell aggódni hogy túrós-csomós lett, mert ilyennek kell lennie.
Még forrón nagyon óvatosan egy tálba terített függönyre öntjük és összefogva lassan kinyomjuk belőle a levet. Elszorítjuk, összekötjük, majd egy éjszakára hűvös helyre tesszük csöpögni, és egybeállni.
Másnap szeletelhető. Nagyon szép és nagyon guszta és nagyon finom.
box style=”info”]Dekoratív húsvéti étel, sonkához, kolbászhoz. Megakadályozza a gyomorrontást.[/box]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »