Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejet feltesszük forrni a sóval, a cukorral, a citromhéjjal és a fahéjjal
Közben a 10 db tojást felverjük és mikor a tej forrni kezd, lassan beleengedjük a tojásokat, úgy hogy közben a jobb kezünkkel folyamatosan kevergetjük.
Újra forraljuk, de csak 1-2 percig.
Nem kell aggódni hogy túrós-csomós lett, mert ilyennek kell lennie.
Még forrón nagyon óvatosan egy tálba terített függönyre öntjük és összefogva lassan kinyomjuk belőle a levet. Elszorítjuk, összekötjük, majd egy éjszakára hűvös helyre tesszük csöpögni, és egybeállni.
Másnap szeletelhető. Nagyon szép és nagyon guszta és nagyon finom.
box style=”info”]Dekoratív húsvéti étel, sonkához, kolbászhoz. Megakadályozza a gyomorrontást.[/box]