Rizsfelfújt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 20 dkg rizs
- ízlés szerint cukor (kb 15-20 dkg)
- vaníliás cukor vagy vanília aroma
- csipet só
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg puha vaj
- 2 teáskanál liszt
- reszelt citromhéj
- mazsola, ha szeretitek
Elkészítése:
A tejet felforraljuk a sóval. Ha felforrt levesszük takarékra a lángot, belekeverjük a megmosott rizst és lassú tűzön addig főzzük, míg a tejet magába szívja a rizs. Többször megkeverjük, ha kész kihűtjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal, liszttel, vaníliás cukorral, citrom héjával. Ebbe beleforgatjuk a rizst.
A fehérjéből habot verünk, majd óvatosan hozzáadjuk a rizses masszánkhoz.
Egy kb 30*20-as tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a rizst, eldolgozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük (tűpróba!)!
Állni hagyjuk és felszeleteljük.
Ízlés szerint lekvárral, különböző sodókkal, öntetekkel tálaljuk. Nálunk hidegen kapós, de langyosan is lehet fogyasztani.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.