Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puha, omlós hókifli recept

Puha, omlós hókifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg búza finomliszt
    • 20 dkg rétesliszt
    • 1 dkg élesztő
    • 2 kk cukor
    • 20 dkg zsír
    • 2-2,5 dl tejföl (a liszt miőségétől függően)
    • csipet só

    Töltelék:

    • szilva lekvár
    • darált dió és barack lekvár keveréke (ízlés szerint, sűrű, de kenhető masszát kell kapnunk)

    Forgatáshoz:

    • kb 20 dkg cukor
    • 2 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Egy tálba mérjük a liszteket, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a zsírt és alaposan elmorzsoljuk, majd annyi tejfölt adunk hozzá, amivel könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapunk.

    Kelesztés nélkül kissé lisztezett deszkára tesszük a tésztát és kb fél cm vastagra kinyújtjuk.

    Egy kb 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk a tésztát. A leeső részeket újra összegyúrjuk, majd kiszaggatjuk.

    A kiszaggatott tészta korongokat kezünkkel kissé ellapítjuk, majd a tészta szélére teszünk a töltelékből, ráhajtjuk a közepére, lenyomkodjuk, végeit összecsípjük, majd kifli alakúra hajtjuk. Figyeljünk, hogy az összeillesztés alulra kerüljön!

    A kész kiflicskéket sütőpapíros tepsire tesszük.

    180 fokon, alsó-felső sütéssel 15 percig sütjük (ne süssük túl, maradjanak világos színűek!). Ha meg szeretnénk nézni, hogy megsültek-e, akkor nézzük meg az aljukat.

    A cukrot a vaníliás cukorral összedaráljuk (én kávédarálóval szokatm), majd a még forró kifliket beleforgatjuk.

    Tipp:

    Isteni puha, omlós kiflik készültek, melyek dobozban 2 hétig is eltarthatóak. Nekem ebből az adagból 2 nagy gáztepsinyi kiflim lett.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá