Potica avagy szlovén diós tekercs recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tésztához kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojást, a felfutott élesztőt, a tejet és összegyúrjuk, majd beledagasztjuk a vajat.
A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A töltekhez a diót összekeverjük a kakaóval, fahéjjal, cukrokkal. A tejet felmelegítjük a vajjal, a rummal majd hozzáöntjük a diós keverékhez, hozzáadjuk a tojássárgáját is.
A fehérjét kissé felverjük és összeforgatjuk a diós keverékkel.
A tésztát kb 70*45 cm-es nagyságúra nyújtjuk, elkenjük rajta a tölteléket és feltekerjük. A tésztahengert a képen látható módon belehelyezzük a sütőpapírral bélelt (25*11 cm) formába és hagyjuk a duplájára kelni.
Ezután lekenjük a tetejét olvsztott vajjal és 180 °C-ra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük (kb 50 perc).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »