Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Potica avagy szlovén diós tekercs recept

Potica avagy szlovén diós tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 kk só
    • 5 dkg cukor
    • 3 dkg lágy vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 2 dl langyos tej

    Töltelék:

    • 25 dkg darált dió
    • 2 ek kakaópor
    • 10 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1-2 ek rum
    • kb 50 ml tej
    • 5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tésztához kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojást, a felfutott élesztőt, a tejet és összegyúrjuk, majd beledagasztjuk a vajat.

    A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

    A töltekhez a diót összekeverjük a kakaóval, fahéjjal, cukrokkal. A tejet felmelegítjük a vajjal, a rummal majd hozzáöntjük a diós keverékhez, hozzáadjuk a tojássárgáját is.

    A fehérjét kissé felverjük és összeforgatjuk a diós keverékkel.

    A tésztát kb 70*45 cm-es nagyságúra nyújtjuk, elkenjük rajta a tölteléket és feltekerjük. A tésztahengert a képen látható módon belehelyezzük a sütőpapírral bélelt (25*11 cm) formába és hagyjuk a duplájára kelni.

    Ezután lekenjük a tetejét olvsztott vajjal és 180 °C-ra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük (kb 50 perc).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá