Potica avagy szlovén diós tekercs recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tésztához kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojást, a felfutott élesztőt, a tejet és összegyúrjuk, majd beledagasztjuk a vajat.
A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A töltekhez a diót összekeverjük a kakaóval, fahéjjal, cukrokkal. A tejet felmelegítjük a vajjal, a rummal majd hozzáöntjük a diós keverékhez, hozzáadjuk a tojássárgáját is.
A fehérjét kissé felverjük és összeforgatjuk a diós keverékkel.
A tésztát kb 70*45 cm-es nagyságúra nyújtjuk, elkenjük rajta a tölteléket és feltekerjük. A tésztahengert a képen látható módon belehelyezzük a sütőpapírral bélelt (25*11 cm) formába és hagyjuk a duplájára kelni.
Ezután lekenjük a tetejét olvsztott vajjal és 180 °C-ra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük (kb 50 perc).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









