Potica avagy szlovén diós tekercs recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tésztához kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojást, a felfutott élesztőt, a tejet és összegyúrjuk, majd beledagasztjuk a vajat.
A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A töltekhez a diót összekeverjük a kakaóval, fahéjjal, cukrokkal. A tejet felmelegítjük a vajjal, a rummal majd hozzáöntjük a diós keverékhez, hozzáadjuk a tojássárgáját is.
A fehérjét kissé felverjük és összeforgatjuk a diós keverékkel.
A tésztát kb 70*45 cm-es nagyságúra nyújtjuk, elkenjük rajta a tölteléket és feltekerjük. A tésztahengert a képen látható módon belehelyezzük a sütőpapírral bélelt (25*11 cm) formába és hagyjuk a duplájára kelni.
Ezután lekenjük a tetejét olvsztott vajjal és 180 °C-ra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük (kb 50 perc).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









