Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Porozinkó recept

Porozinkó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg búzadara
    • 5 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1,5 dl olaj
    • a tálaláshoz porcukor és/vagy lekvár

    Elkészítése:

    A tejet felforrósítjuk, majd ráöntjük a darára és belekeverjük a citrom héját, majd egy órát pihentetjük a masszát.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákhoz adjuk a vaníliás cukrot és jók kikeverjük, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék habját és óvatosan elkeverjük.

    Az így elkészült masszába keverjük a darát.

    Egy nagyobb edénybe öntjük az olajat, majd felfforósítjuk és mikor sercegni kezd, akkor beleöntjük a darát és állandóan kevergetjük. Először a massza összeáll, majd szétesik. Ez kb 15 perc. Minél többet keverjük, annál apróbb lesz.

    Tálalásig melegen tartjuk. Ízlés szerint kínálhatunk mellé lekvárt, porcukrot, pudingot is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá