Porozinkó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg búzadara
- 5 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 dl olaj
- a tálaláshoz porcukor és/vagy lekvár
Elkészítése:
A tejet felforrósítjuk, majd ráöntjük a darára és belekeverjük a citrom héját, majd egy órát pihentetjük a masszát.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákhoz adjuk a vaníliás cukrot és jók kikeverjük, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék habját és óvatosan elkeverjük.
Az így elkészült masszába keverjük a darát.
Egy nagyobb edénybe öntjük az olajat, majd felfforósítjuk és mikor sercegni kezd, akkor beleöntjük a darát és állandóan kevergetjük. Először a massza összeáll, majd szétesik. Ez kb 15 perc. Minél többet keverjük, annál apróbb lesz.
Tálalásig melegen tartjuk. Ízlés szerint kínálhatunk mellé lekvárt, porcukrot, pudingot is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »