Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött lepény recept

Töltött lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 25 dkg főtt, áttört burgonya
    • 50 dkg liszt
    • 15 g friss élesztő
    • kb. 2,5 dl tej
    • 1 evőkanál só
    • 1 nagy csipet cukor
    • sok-sok zöldfűszer (kakukkfű, oregánó, bazsalikom, petrezselyem)
    • esetleg 1 gerezd fokhagyma (összezúzva)

    A töltelékhez:

    • fokhagymás tejföl
    • virsli vagy szalámi darabok
    • kaliforniai paprika
    • cheddar sajt
    • trappista sajt
    • újhagyma

    Elkészítés

    A burgonyát héjában sós vízben puhára főzzük, majd még melegen meghámozzuk. Langyosra hűtjük, és hozzákeverjük a lisztet és a fűszereket. 1 dl langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk. Az élesztős tejet a lisztes keverékhez dolgozzuk, sózzuk, és fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy, de nem ragadós tésztát kapjunk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.

    Közben a sajtokat lereszeljük, a sonkát vagy szalámit felkockázzuk, a tejfölt simára keverjük az áttört fokhagymával. A megkelt tésztából két teniszlabda méretű darabokat vágunk, majd lisztezett felületen kb. 1/2 cm vastag, kör alakú lapokká nyújtjuk.

    A tésztalapokat száraz grill serpenyőben sütjük. Az egyik oldalukat addig pirítjuk, amíg szép színt kapnak, majd megfordítjuk. Azonnal megkenjük az ízesített tejföllel, rászórjuk a sajtokat, és rápakoljuk a kívánt feltéteket. Félbehajtjuk a tésztát, és ha szükséges, mindkét oldalát kicsit tovább pirítjuk.

    A kész lepényeket tányérra csúsztatva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek