Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos túrós lepény mandulaforgáccsal recept

Pudingos túrós lepény mandulaforgáccsal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Kelt tészta hozzávalói:

    • 40 dkg liszt
    • 1,5 dl tej
    • 10 dkg vaj
    • 1 csomag élesztőpor
    • 5 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tésztából 40 dkg-ot használjunk fel, a maradékból más édes tésztát készíthetünk.

    A töltelékhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 25 dkg túró
    • 4 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek étkezési keményítő

    A tetejére

    • 5 dkg mandulaforgács

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit bedagasztjuk egy dagasztógéppel, és hűtőbe tesszük 1 órát pihenni. Addig a tölteléket elkészítjük.

    A pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A tojássárgákat a 2 ek cukorral habosra kikeverjük, és a pudighoz keverjük a túróval együtt.

    A tojásfehérjét csipet sóval keményre felverjük, és a keményítővel felváltva adagoljuk a túrós krémhez.

    35×20 cm-es nagyságra kinyújtjuk a tészta felét, és sütőlapra helyezzük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk.

    A krémet ráhalmozzuk a tetejére, és megszórjuk mandula forgáccsal.

    180 fokon előmelegített sütőbe tolva kb 35 perc alatt elkészül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá