Pudingos túrós lepény mandulaforgáccsal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pudingos túrós lepény mandulaforgáccsal

Hozzávalók:

Kelt tészta hozzávalói:

  • 40 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag élesztőpor
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás

A tésztából 40 dkg-ot használjunk fel, a maradékból más édes tésztát készíthetünk.

A töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg túró
  • 4 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 2 ek étkezési keményítő

A tetejére

  • 5 dkg mandulaforgács

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit bedagasztjuk egy dagasztógéppel, és hűtőbe tesszük 1 órát pihenni. Addig a tölteléket elkészítjük.

A pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A tojássárgákat a 2 ek cukorral habosra kikeverjük, és a pudighoz keverjük a túróval együtt.

A tojásfehérjét csipet sóval keményre felverjük, és a keményítővel felváltva adagoljuk a túrós krémhez.

35×20 cm-es nagyságra kinyújtjuk a tészta felét, és sütőlapra helyezzük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk.

A krémet ráhalmozzuk a tetejére, és megszórjuk mandula forgáccsal.

180 fokon előmelegített sütőbe tolva kb 35 perc alatt elkészül.