Mákos rácsos pite recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- egy csomag sütőpor
- egy csipet só
Töltelékhez
- 20 dkg őrölt mák
- 2 dl tej
- 1 evőkanál vaj
- 6 evőkanál cukor (esetleg több)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 db közepes alma (lereszelve)
- ½ citrom
- késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A fentieket összegyúrjuk, a tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit.
A tölteléket rásimítjuk. A tészta 1/3-ából rácsot sodrunk. Tojás sárgával megkenjük.
5 percig forró (200 fokos) sütőben sütjük, majd mérsékeljük 180 fokra és kb. 30 percig sütjük.
Töltelék elkészítése:
A mákot a tejben a cukorral, fahéjjal felfőzzük, a tűzről levéve belekeverjük a vajat, az almát, a citromhéjat és belefacsarjuk a citrom levét. Kihűtjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk az előző masszába.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.