Mákos rácsos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- egy csomag sütőpor
- egy csipet só
Töltelékhez
- 20 dkg őrölt mák
- 2 dl tej
- 1 evőkanál vaj
- 6 evőkanál cukor (esetleg több)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 db közepes alma (lereszelve)
- ½ citrom
- késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A fentieket összegyúrjuk, a tészta 2/3-ad részét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit.
A tölteléket rásimítjuk. A tészta 1/3-ából rácsot sodrunk. Tojás sárgával megkenjük.
5 percig forró (200 fokos) sütőben sütjük, majd mérsékeljük 180 fokra és kb. 30 percig sütjük.
Töltelék elkészítése:
A mákot a tejben a cukorral, fahéjjal felfőzzük, a tűzről levéve belekeverjük a vajat, az almát, a citromhéjat és belefacsarjuk a citrom levét. Kihűtjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk az előző masszába.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »