Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pillekönnyű fánk recept

Pillekönnyű fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg olvasztott vaj
    • 1 tk cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 1,5 dl langyos tej
    • 2 ek tejszín
    • csipet só

    Elkészítése:

    A langyos tej feléhez keverjük a cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk.

    A lisztet egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a tejszínt, az olvasztott vajat, a felfutott élesztőt és a maradék tejet.

    Sima tésztává dagasztjuk, majd egy tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.

    1 óra elteltével lisztezett deszkára borítjuk, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges nagyságúra szaggatjuk. A kiszaggatott tésztát lisztezett tálcára sorakoztatjuk, és letakarva még fél órát kelesztjük őket.

    Sütés előtt minden fánk közepébe ujjunkkal mélyedést nyomunk, majd bő, forró olajban kisütjük őket. Végül lekvárral töltve, porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá