Pille fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 2 ek. cukor
- 2-2,5 dl tej
- 1 kocka élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott margarin/vaj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben. A lisztet, sót, cukrot összekeverjük egy nagy tálban majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót.
Jól összedolgozzuk és kb. 45 percig meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt ujjnyi vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval kiszúrjuk.
Még negyed órát hagyjuk kelni és bő olajban(lebegjen benne) megsütjük. Nagyon finom, könnyű fánk. Lekvárral, porcukorral tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »