Pille fánk recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 2 ek. cukor
- 2-2,5 dl tej
- 1 kocka élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg olvasztott margarin/vaj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben. A lisztet, sót, cukrot összekeverjük egy nagy tálban majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót.
Jól összedolgozzuk és kb. 45 percig meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt ujjnyi vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval kiszúrjuk.
Még negyed órát hagyjuk kelni és bő olajban(lebegjen benne) megsütjük. Nagyon finom, könnyű fánk. Lekvárral, porcukorral tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









