Pille fánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 2 ek. cukor
- 2-2,5 dl tej
- 1 kocka élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott margarin/vaj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben. A lisztet, sót, cukrot összekeverjük egy nagy tálban majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót.
Jól összedolgozzuk és kb. 45 percig meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt ujjnyi vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval kiszúrjuk.
Még negyed órát hagyjuk kelni és bő olajban(lebegjen benne) megsütjük. Nagyon finom, könnyű fánk. Lekvárral, porcukorral tálaljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »