Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu recept

Túrós batyu
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 1 kávéskanál só
    • 1 tojás
    • 8 dkg porcukor
    • 2.5 dkg élesztő
    • 3 dl tej (kb.)
    • 10 dkg olvasztott vaj

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 2 evőkanál búzadara
    • 2 tojás sárgája
    • 5 evőkanál cukor
    • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 10 dkg mazsola
    • 2 tojás habja

    Kenéshez:

    • 1 tojás

    Elkészítése:

    Az élesztőt kb 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, amelybe előzőleg 1 kávéskanálnyi cukrot kevertünk el.
    A szobahőmérsékletű lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot, hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát tudjunk kidolgozni belőle. Az olvasztott, de már nem meleg vajat a végén adjuk hozzá. A tésztát kétszeresére kelesztjük, lisztezett felületen négyzet alakúra nyújtjuk ujjnyi vastagságban, majd egyforma kb. 10×10 cm – es kis négyzetekre vágjuk. A tölteléket kikeverjük, a tojások keményre vert habját utoljára adjuk a túróhoz. A négyzetekbe 1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, a tészta sarkait középen összefogjuk, és kissé meg is csavarjuk, hogy ne nyíljon szét a sütés folyamán. Tetejüket felvert tojással kenjük meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a batyukat nem túl közel egymáshoz, és előmelegített sütőben, 180 °C –on kb. 30 perc alatt kisütjük. Amennyiben túl gyorsan pirulna a teteje, félidőben takarjuk le fóliával. Porcukorral meghintve kínáljuk.Ha szorosan egymás mellé tesszük a tepsiben a batyukat, akkor olvasztott vajjal kenjük meg az oldalaikat, hogy ne süljenek össze.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek