Pizzás csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg finomliszt
- 2 csapott evőkanál cukor
- 5 dl langyos víz
- 2 zacskó instant élesztő
- só fokhagymapor
- 4-5 evőkanál olaj
Szósz:
- 2 tubus pizzakrém vagy 1 kis doboz paradicsom püré + 4 evőkanál ketchup
Feltét:
- 20 dkg párizsi
- 1 fej lilahagyma
- szalámi
- 25 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk. Csak a végén adjuk hozzá az olajat és kb 10 percig dagasztjuk. Akkor van kész, ha már az edénytől és a kezünktől is elválik, valamint hólyagos.
A tetejét kissé meglisztezzük és letakarva kb 40 percig kelesztjük.
Ezidő alatt előkészítjük a tölteléket. A párizsit feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük és a hagymát is megpucoljuk, majd szeletekre vágjuk.
A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra és téglalap alakúra, megkenjük a pizza krémmel (vagy a ketchuppal elkevert paradicsompürével), rátesszük a hagymát, a szalámit, a párizsit és megszórjuk a reszelt sajttal.
A tésztát a hosszabbik oldala mentén feltekerjük és kb 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd tepsire sorakoztatjuk. A tetejére még szórhatunk reszelt sajtot.
Ugyan így járunk el a másik két cipóval is.
180 fokosra előmelegített sütőben megsütjük szép pirosra kb 30 perc alatt.