Pain au chocolat recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 250 g finomliszt
- 10 g élesztő
- 5 g só
- 30 g cukor
- 10 g méz
- 50 g margarin
- 120 ml tej
- 150 g margarin a nyújtáshoz
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tej
Töltelék:
- 8 db ujjnyi hosszúra és vastagságúra vágott étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd géppel 10 percig dagasztjuk. Én gép nélkül, kézzel készítettem. Ezesetben kis lisztet tehetünk a tészta köré dagasztáskor hogy ne ragadjon annyira a kezünkre. Vigyázzunk rá, hogy ne vigyük túlzásba a lisztet, mert akkor nem lesz légies a tésztánk végeredménye.
A tésztát lisztezett deszkára helyezzük, átgyúrjuk, majd kocka alakúra formázva, folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát másnap a hűtőből kivesszük, lisztezett deszkán A4-es méretűre gyújtjuk.
A margarin nyújtásához kiterítünk egy A4-es nagyságú sütőpapírt, félbe hajtjuk és a jobb felére helyezzük a margarint. Ráhajtjuk a margarinra a sütőpapír bal felét, tetejét egy sodrófával beütögetjük, hogy fellazítsuk a margarint. Ezután behajtjuk picit a papír széleit, majd szépen kinyújtjuk a margarint a sütőpapír lapjai között, akárcsak egy tésztát.
A kinyújtott margarint a tészta jobb oldalára helyezzük, ráhajtjuk a bal felét és óvatosan, lassan elkezdjük sodrófával nyújtani felfelé és lefelé. Nagyon fontos a nyújtásnál, hogy ne siessünk, ne nyomjuk rá erősen, mert a tészta kilyukadhat és átüthet rajta a margarin!
Amikor kétszer akkorára nyújtottuk hosszában, megtartva az eredeti szélességét, akkor lisztbe mártott kenőecsettel jól “átporoljuk” a tésztát. Ekkor az egyik felét a tészta negyedéig lehajtjuk, átporoljuk, a hosszabb felét pedig ráhajtjuk és annak is a tetejét átporoljuk. Folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve lisztezett deszkára helyezzük, újra hosszában kinyújtjuk, de most kicsivel hosszabbra, negyedéig behajtjuk, aztán hosszabb felét rá, közben ugyanúgy minden hajtás előtt és után átlisztezzük. Újra becsomagoljuk, újra fél órát pihentetjük.
Pihentetés után, lisztezett deszkán kb 30*30 cm-es kockára nyújtjuk, átporoljuk lisztes ecsettel, széleit egy éles késsel picit levágjuk hogy látszódjanak a tészta rétegei és egymás alá függőlegesen elhelyezünk 4 db csokirudat. Alattuk hosszában elvágjuk a tésztát, így mind a 4 csokirúd megkapja a saját tészta szalagját.
Felcsavarjuk a szalagokat. A csokirúd felett áthajtuk a tésztát, majd mellé teszünk még egy csokirudat és szorosan, de óvatosan felcsavarjuk a szalagot. Ugyanezt megismételjük a másik háromnál is.
Sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük őket 3-3 ujjnyi távolságra egymástól, tetejüket lekenjük a tejes tojássárgájával, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »