Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas-pudingos rúd (Karantén süti) recept

Fahéjas-pudingos rúd (Karantén süti)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1 tk só
    • 3 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl langyos tej
    • 6 dkg puha vaj
    • 3 dkg friss élesztő

    Töltelék:

    • 6 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 2 cs vaníliás (vagy másmilyen ízű pudingpor)
    • 8-10 dkg vaj

    Szóráshoz:

    • 5-6 ek cukor
    • 1 ek fahéj
    • 2 ek olvasztott vaj

    Elkészítése:

    A töltelékhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd ha kihűlt, akkor kihabosítjuk a vajjal.

    A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.

    Addig egy táljába mérjük a többi hozzávalót, hozzáadjuk az élesztős tejet is és elkezdjük összegyúrni. A végén dolgozzuk bele a puha vajat is.

    A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.

    Lisztezett felületre borítjuk és 12 részre osztjuk. A darabokat gömbölyítjük, majd egyesével hosszú téglalapokká nyújtunk.

    Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a középső harmadra kenünk a töltelékből. A tészta széleit ráhajtjuk, majd feltekerjük az üresen hagyott rész felől.

    A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, egy ruhával letakarjuk és kb 45-50 percen keresztül pihentetjük.

    Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük pirosra.

    Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat és összekeverjük a cukrot a fahéjjal.

    A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban.

    Rácsra téve kihűtjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá