Bounty csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 5 dkg kakaópor
- 2,5-3 dl tej (a liszt minőségétől függően)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 80 g puha vaj
- csipet só
Töltelék:
- 2 dl kókusztejszín
- 1,5 dl tejszín (30 %-os)
- 1,5 dl víz
- 6 dkg kókuszreszelék
- 4 dkg étkezési keményítő
- 4,5 dkg cukor (ha édesebben szereted, tegyél bele többet)
- 7 dkg 85 %-os étcsokoládé
Továbbá:
- kevés zsír
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A lisztet egy edénybe mérjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, sót, cukrot, tojássárgákat és belemorzsoljuk az élesztőt.
A tejet meglanyosítjuk, majd elkezdjük vele összeállítani a tésztát. Annyi tejet adunk hozzá, hogy kissé lágy, de kézhez nem ragadó tésztát kapjunk. A végén beledagasztjuk a vajat is. A tésztagyúrást természetesen géppel is végezhetjük.
A kész tésztát letakarva duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket. A keményítőt, cukrot és kókuszreszeléket egy kisebb edénybe mérjük. Kevés vízzel felöntjük és csomómentesre keverjük. Felöntjük a többi vízzel és a kétféle tejszínnel, majd jól elkeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.
A megkelt tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra. Rákenjük egyenletesen a kókuszos rkémet, majd megszórjuk a felaprított csokival és feltekerjük, mint a kakaós csigát.
A tésztát vékonyan lekebjük kevés zsírral (így nem fog kiszáradni és sütés után könnyen szétszedhető), majd 16 darabra vágjuk a hosszabbik oldala mentén.
Egy gáztepsibe sütőpapírt fektetünk, majd beletesszük a csigákat és kb 30 percig kelesztjük.
180 fokra melegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.
A megsült csigákat olvasztott csokival meglocsolhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »