Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bounty csiga recept

Bounty csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 5 dkg kakaópor
    • 2,5-3 dl tej (a liszt minőségétől függően)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek cukor
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 80 g puha vaj
    • csipet só

    Töltelék:

    • 2 dl kókusztejszín
    • 1,5 dl tejszín (30 %-os)
    • 1,5 dl víz
    • 6 dkg kókuszreszelék
    • 4 dkg étkezési keményítő
    • 4,5 dkg cukor (ha édesebben szereted, tegyél bele többet)
    • 7 dkg 85 %-os étcsokoládé

    Továbbá:

    • kevés zsír
    • 5 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A lisztet egy edénybe mérjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, sót, cukrot, tojássárgákat és belemorzsoljuk az élesztőt.

    A tejet meglanyosítjuk, majd elkezdjük vele összeállítani a tésztát. Annyi tejet adunk hozzá, hogy kissé lágy, de kézhez nem ragadó tésztát kapjunk. A végén beledagasztjuk a vajat is. A tésztagyúrást természetesen géppel is végezhetjük.

    A kész tésztát letakarva duplájára kelesztjük.

    Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket. A keményítőt, cukrot és kókuszreszeléket egy kisebb edénybe mérjük. Kevés vízzel felöntjük és csomómentesre keverjük. Felöntjük a többi vízzel és a kétféle tejszínnel, majd jól elkeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.

    A megkelt tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra. Rákenjük egyenletesen a kókuszos rkémet, majd megszórjuk a felaprított csokival és feltekerjük, mint a kakaós csigát.

    A tésztát vékonyan lekebjük kevés zsírral (így nem fog kiszáradni és sütés után könnyen szétszedhető), majd 16 darabra vágjuk a hosszabbik oldala mentén.

    Egy gáztepsibe sütőpapírt fektetünk, majd beletesszük a csigákat és kb 30 percig kelesztjük.

    180 fokra melegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.

    A megsült csigákat olvasztott csokival meglocsolhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá