Bounty csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 5 dkg kakaópor
- 2,5-3 dl tej (a liszt minőségétől függően)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 80 g puha vaj
- csipet só
Töltelék:
- 2 dl kókusztejszín
- 1,5 dl tejszín (30 %-os)
- 1,5 dl víz
- 6 dkg kókuszreszelék
- 4 dkg étkezési keményítő
- 4,5 dkg cukor (ha édesebben szereted, tegyél bele többet)
- 7 dkg 85 %-os étcsokoládé
Továbbá:
- kevés zsír
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A lisztet egy edénybe mérjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, sót, cukrot, tojássárgákat és belemorzsoljuk az élesztőt.
A tejet meglanyosítjuk, majd elkezdjük vele összeállítani a tésztát. Annyi tejet adunk hozzá, hogy kissé lágy, de kézhez nem ragadó tésztát kapjunk. A végén beledagasztjuk a vajat is. A tésztagyúrást természetesen géppel is végezhetjük.
A kész tésztát letakarva duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket. A keményítőt, cukrot és kókuszreszeléket egy kisebb edénybe mérjük. Kevés vízzel felöntjük és csomómentesre keverjük. Felöntjük a többi vízzel és a kétféle tejszínnel, majd jól elkeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.
A megkelt tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra. Rákenjük egyenletesen a kókuszos rkémet, majd megszórjuk a felaprított csokival és feltekerjük, mint a kakaós csigát.
A tésztát vékonyan lekebjük kevés zsírral (így nem fog kiszáradni és sütés után könnyen szétszedhető), majd 16 darabra vágjuk a hosszabbik oldala mentén.
Egy gáztepsibe sütőpapírt fektetünk, majd beletesszük a csigákat és kb 30 percig kelesztjük.
180 fokra melegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.
A megsült csigákat olvasztott csokival meglocsolhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »